top of page

Poznámky z cest: Sierra Leone, podle Sereny Caimano, část 1.


Serena Caimano, generální ředitelka společnosti Elgon, zavítala do země Sierra Leone, kde od roku 2010 Elgon a COOPI propagují projekt „Plant the Revival“, aby pomohli ženám zaměstnané v zemědělství, se zaměřením na produkci kešu oříšků.

Tam kde slova jako „emancipace“ „nezávislost“ a „podnikání“ nejsou v žádném případě na každodenním pořádku, kdy jsou občanská práva rozdrcená válkou a bídou, kde se žije s malou a umírá ještě pro míň se Elgon rozhodl zapojit a vybudovat a rozvíjet tento dodavatelský výrobní řetězec. Mezi hlavní nástroje podpory je školení a vzdělávání.

Ve skutečnosti poskytování vzdělání ženám v Sierra Leone v oblasti zpracování, skladování a prodej svých výrobků je možné, že se stanou mnohem více nezávislými než byly doposud. Jedná se o dlouhodobý cíl vyžadující stálost a odhodlání.

Výkonná ředitelka Elgonu nám také prozradila:

„Když jsem odcházela do Sierra Leone, snažila jsem se své obavy moc nepřipouštět. Hledala jsem se v tam. Po letech ve spolupráci s COOPI, to vypadalo jako perfektní chvíle, kdy jsem vlastním pohledem a na vlastní kůži mohla vidět co děláme díky našemu odhodlání. Hledala jsem odpovědi na své otázky. Chtěla jsem zjistit to co jsem o Africe nevěděla a zejména o Sierra Leone, o její kultuře a obyvatelích.“

bottom of page