top of page

ELGON PŘIJÍMÁ ZODPOVĚDNOST ZA BUDOUCNOST


Kvalita již není jediným kritériem, které bereme v úvahu při výběru produktu: stále více si uvědomujeme, jak se značky cítí vůči etickým otázkám, a očekáváme, že zaujmou postoj k sociálním, kulturním, environmentálním a politickým tématům.

Například v Itálii 71% dotázaných tvrdí, že chtějí koupit zboží a služby poskytované společnostmi, které odrážejí jejich vlastní hodnoty (podle průzkumu Italian Associated Press z 15. dubna 2019). Studie z roku 2018 Pwc Itálie zaznamenala, že 39% osob narozených v letech 1980 až 2010 je ochotno zaplatit za výrobky s nízkým dopadem na životní prostředí a sociální dopad mezi 5% a více než 10%.

Elgon se cítí stejně: kosmetické přípravky nejsou pouhé kosmetické výrobky. Jsou odpovědí na zázrak stvoření a na oslavu intimní krásy lidských bytostí a přírody při respektování forem života.

"Skrze práci se život na Zemi může znovu narodit."

Elgon se rozhodl podpořit COOPI prostřednictvím projektu zaměřeného na asi 2500 žen a jejich komunit v Sierra Leone. Cílem je podporovat vzdělávání a sdílení znalostí s cílem povzbudit větší účast žen na rozhodovacích procesech a vybudovat lepší budoucnost pro obyvatelstvo Sierry Leone.

Proč Sierra Leone?

Sierra Leone je malá země v západní Africe, která je nechvalně známá svými velkými dramatickými příběhy: obchod s otroky, diamantová válka, Ebola. Dodnes je to jedna z nejchudších zemí na světě. Občanská válka, která trvala od roku 1991 do roku 2002, měla kromě hrůzy a chudoby obzvláště ničivé následky. Válka zvýšila potřebu učinit ženy nezávislejšími než v minulosti, aby mohly pracovat a podporovat své rodiny a komunitu, nahrazovat oběti nebo zraněné mezi muži.

Proto společnost COOPI ve svém projektu o bezpečnosti potravin a výrobě a uvádění kešu oříšků věnovala zvláštní pozornost, což představuje významnou příležitost k dosažení ekonomické nezávislosti.

Společnost Elgon již projevila svůj závazek darováním 1000 sazenic a zapojením 400 žen do vzdělávacích aktivit. Nyní je čas rozšířit kompetence získané těmito zkušenostmi pomocí kampaně, která umožní přesun z jedné vesnice do druhé za účelem sdílení podobných zkušeností: #sharethefuture.

Když si profesionálové a zákazníci vyberou produkty Elgon, rozhodnou se pomoci COOPI v jejich poslání, aby skutečně poskytlo lepší budoucnost mnoha ženám, rodinám a komunitám.

V nadcházejícím blogovém příspěvku se budeme bavit o profesním vzdělávání ...

bottom of page